Ganoderma

magyarul Pecsétviaszgomba

Ganoderma a gyógynövények királya

A Ganoderma lucidum (görög; ganos+derma: fényes bőr, latin; lucidum: ragyogás), Reishi (japán: kedvező növény), Lingzhi (kínai) ugyanannak a gombának különböző megnevezései.

Kínai megnevezése jóval Krisztus előtti időből származik, a ling: szellem, lelki; csodálatos; isteni; rejtélyes és zhi: földöntúli növény, hosszú élet növénye szavakból.

Meglepően sok hasznos tulajdonsága van

az emberi szervezet számára, amit már ősidők óta tudnak róla. Rövid történetismertetés után mutatunk pár példát modern kutatási eredményekről. Ezeket az angol nyelvű cikkeket (sajnos Magyarországon nincs erőforrás a Ganoderma kutatására) próbáljuk közérthetően, pár mondatban összefoglalni. Az oldal aljára érve összeérnek a szálak, megértjük, hogyan igazolja a tudomány az ősi megfigyeléseket.
Érdemes végigolvasni, nem véletlen, ha találunk számunkra is előnyös tulajdonságait.

A hagyományos kínai gyógyászatban

 

több mint 2000 éve használják a lingzhi gyógygombát, így a Földön ez az egyik legősibb gyógyításra használt gombafaj.

Ma már tudjuk, hogy a gomba nem a betegségeket gyógyította, hanem segített helyreállítani a szervezet normál működését, így az képes volt magát újra egészségessé tenni.
A jólét, isteni erő és hosszú élet szimbóluma volt. Sokáig, mondhatni napjainkig csak a felső osztály számára volt elérhető, napi fogyasztási mennyiségben.

Több mint ezer évig a misztériumok ködébe burkolózott. Az emberek csak annyit tudtak, hogy „a Ganoderma megőrzi a fiatalságot, és rendszeres fogyasztás esetén hosszú életet biztosít”, de a kínai alkimisták kivételével évszázadokig senki nem fogott tudományos kutatásba, hogy megállapítsa, miért is olyan hatékony.

Nyugat is felfedezi

Elterjedésének nyilvánvaló oka, hogy nyugaton el kezdték kutatni.
A modern kutatás megerősíti, hogy a Reishi gomba összetevőinek pozitív hatása van az egészség minőségének javítására és az élet meghosszabbítására.

www.pubmed.com -on, ami a legnagyobb online könyvtár az egészségügy területén rengeteg hivatalos, tudományos cikk van róla.

        Néhány példa:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29344411
(Emerging Roles of Ganoderma Lucidum in Anti-Aging ; 2017. Dec. 1)

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29141563
(Ganoderma lucidum Polysaccharides as An Anti-cancer Agent. ; 2017. Nov. 13)

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29534044
(Antitumour, Antimicrobial, Antioxidant and Antiacetylcholinesterase Effect of Ganoderma Lucidum Terpenoids and Polysaccharides: A Review. ; 2018. Mar. 13)

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27959406
(Ganoderma lucidum polysaccharides protect fibroblasts against UVB-induced photoaging. ; 2017. Jan. 15)

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29345563
(Lingzhi or Reishi Medicinal Mushroom, Ganoderma lucidum (Agaricomycetes), as a Cardioprotectant in an Oxygen-Deficient Environment. ; 2017)

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27801787
(Effects of Ganodermanondiol, a New Melanogenesis Inhibitor from the Medicinal Mushroom Ganoderma lucidum. ; 2016. Oct. 27)

Leírják, hogy a benne található természetes anyagok, hogyan támogatják szervezetünket, immunrendszerünket, többek között a rák kialakulása és az öregedés ellen is hatékonyak, továbbá a szövetek, sejtek oxigénellátását javítják.

Védik bőrünket a káros UV-B sugarak öregítő hatásuktól és melanoma kialakulásától.

Továbbá emésztést javító, májvédő, magas vérnyomás-, koleszterin-, vércukorszint csökkentő, vérrögképződést gátló, vírusellenes, antioxidáns hatásúak a benne lévő anyagok.

Figyelemre méltó vértisztító hatása is: javítja a vérkeringést és a sejtek minőségét.

Több évtizeden át tartó tudományos kutatások és vizsgálatok minden szempontból megerősítették a ganoderma pozitív hatásait, ténylegesen beigazolódott, hogy a Ganoderma képes a kiegyensúlyozatlan szervezet megváltoztatására, és egészségesebbé teszi azt. Nincs eltérés az emberi fajok között, legyen az ősi vagy modern, „a Ganoderma megőrzi a fiatalságot, és rendszeres fogyasztás esetén hosszú életet biztosít”. Segít az egészség és az egészséges megjelenés megőrzésében.

Email

Kapcsolat

 

 

Telefon

+(36) 70 457 8025

Email

 worldcafeganoderma@gmail.com